נשים רבות הנמצאות בהריון חושקות בתקופה זו בחופשה מרגיעה או בטיול קצר לחו"ל ועליהן כמובן לבטח את עצמן מבחינה רפואית. השאלה היא עד איזה גיל ניתן לרכוש ביטוח לחו"ל של נשים בהריון – על כך במאמר הבא.
האם נשים בהריון מוגבלות לטוס לחו"ל מבחינת הביטוח?
ביטוח נסיעות לחו"ל לנשים בהריון הוא דבר הכרחי שאין להקל בו ראש. הנשים הללו לא רק צריכות לשמור על בריאותן, אלא גם לשמור על בריאות העוברים שלהן. אם בעבר נשים בהריון היו מוגבלות לטוס כיום ישנן פחות מגבלות כשמדובר על הריון תקין.
עד איזה שבוע בהריון אפשר לטוס?
ברוב חברות התעופה אפשר לטוס עד סוף השבוע ה-36 או ה-35 בהתאם למדיניות של החברה ולתנאים שלה. ישנן אף חברות תעופה שיבקשו מסמכים המוכיחים שההיריון תקין מהשבוע ה-28, אישור על מספר העוברים וגיל ההיריון.
עד איזה גיל ניתן לרכוש ביטוח נסיעות לנשים בהריון?
חברות הביטוח מבטחות נשים בהיריון בגיל 18-42 ולעיתים גם עד גיל 46. ישנה גם חשיבות לתקופת ההיריון של האישה. כלומר, ישנו כיסוי ביטוחי על הריון שנודע עליו לאישה בעודה בחו"ל למשך 12 שבועות אך כאשר ידוע על ההיריון יש לרכוש הרחבה מיוחדת. ההרחבה מכסה טיפולים רפואיים בחו"ל, אשפוזים, תרופות, לידה מוקדמת והטסה רפואית לארץ.
לא מדובר על בדיקות שגרתיות של מהלך ההיריון אלא רק לצורך מקרי חירום. הרחבה זו ניתנת לנשים בהריון עד השבוע ה-32 ולא יותר. חברת הביטוח גם תבדוק האם במועד החזרה לארץ האישה לא עברה את השבוע ה-32. לפיכך אם את אישה שאינה מתאימה על פי הסטנדרטים של הביטוח לנסיעה לחו"ל, עדיף לא לנסוע ללא ביטוח רפואי.
מהו גובה הכיסוי הרפואי לאישה בהיריון?
מבחינת גובה הכיסוי הרפואי, הביטוח הבסיסי זהה בכל חברות הביטוח אך הכיסוי עבור ההחמרה לנשים בהריון משתנה מחברת ביטוח לשנייה. בסך הכל הכיסוי יכול להיות בין 250,000$-350,000$. לכן מומלץ להשוות מחירים בין חברות הביטוח במיוחד כשזה נוגע לכיסוי הביטוחי, אך בשום אופן לא לנסוע ללא ביטוח כי במידה ויקרה משהו העלויות על ההוצאות הרפואיות יהיו אסטרונומיות.
אילו הרחבות נוספות בפוליסה מתאימות לנשים בהריון?
אומנם נשים בהריון נמצאות בסיכון גבוה יותר מנוסעים אחרים לחו"ל, אך בדומה להם יצטרכו כיסויים נוספים. למשל, כיסוי מגן קורונה הוא מאסט לנשים בהיריון במידה והן צריכות בידוד או ביטול וקיצור נסיעה. כמו כן, ביטוח החמרה על מצב קיים במידה ולאישה יש בעיות בריאותיות או שעברה אשפוזים במהלך החצי שנה האחרונה לפני הנסיעה ובמידה ונוטלת תרופות קבועות.
בין היתר חשוב שנשים אלו יעשו ביטוח על אובדן או גניבה של כבודה, חילוץ ואיתור וכד'. לסיכום, לא משנה אם נמצאים בהיריון או לא – חייבים לעשות ביטוח.